Blocdenotes

LA GRAN HISTÒRIA DELS INDRETS PETITS

En temps de globalització, de presses, de crisis, de conèixer noves de punta a punta de món, encara són més boniques, més tendres, més corals i més humanes (algún cop també més cruels) les notícies del teu país, del teu poble, o fins i tot del teu entorn de convivència. Són notícies que sovint ni tan sols aparèixen a la tele, ràdios, diaris o revistes locals que pretenen captar el batec de la seva existència.

Bellaterra és un indret tan a prop de Sant Cugat com de Sabadell. Pertany administrativament a l´Ajuntament de Cerdanyola. Nascuda l´any 1930, amb la guerra incivil entremig i uns orígens entre la caseta i l´hortet  i  la torreta per a ´passar-hi l´estiu , s´ha fet gran transformant-se en un lloc on s´hi viu tot l´any i on amb els anys s´han fet arrels de relació humana i famíliar. Aquesta convivéncia, més que raons geogràfiques o històriques, ha fet de Bellaterra un indret singular. Hi ha masíes a l´entorn o de temps foses en l´espai urbà, boscam, torrents salvatgíns, jardins, una església, la Universitat a la vora i, a baix, l´estació del tren

La gent de Bellaterra van presentar abans d´ahir el llibre de la gran història del seu indret, tan singular,que és difícil de trobar en els mapes. És llibre documentat, gran, de pes, bon paper i centenars d´l.lustracions. Amb lletra petita, amagant-se a l´ombra del vistent treball col·lectiu, l´Ignasi Roda, que en presentar el llibre el dedica al seu pare, viu en l´esperit de tothom. Aquesta saga dels Roda! SALVE!

martiolaya