En tres horetes, amb interval entremig i en una mateixa sala de l´Arxiu Nacional de Caalunya, dues conferències (que no xerrades, per respecte als conferenciants) tractaven, la ´primera, dels mitjans i els polítics; la segona, de la ciutat de Sant Cugat  vista amb els ulls del seu alcalde; ell creu en el futur i sap explicar coses que s´han de fer bé ara, i el per què. Es diu Lluis Recoder i sé que a Sant Cugat també l´estimen gent que  no el voten mai. La glosa, avui, hauria de ser viatgera: trens, autobusos, camions i cotxes passant per foradades, desde Barcelona, nord enllà. I les bicicletes, nineta dels ulls del batlle les imagino esquivant avis que, xano-xano, ressegueixen la geografia dels actes de l´Agenda cultural.

 

   Abans, i també a sala plena, el mestre de periodistes i el primer presentador de televisió del món que va presidir un dia la mesa del Parlament d´una nació sense estat: Catalunya. Josep Maria Balcells va saber introduïr-nos en la relació complicada entre polítics, mitjans i periodistes. Va ser tan clar, tan honest en la seva exposició, que se li va entendre tot: tant, que gent del públic, a l´hora del debat, no van tenir pèls a la llengua per a dir cadascú la seva. Va ser un  luxe.

 

   Que no m´ho deixi, que fóra ingratitut:“L´Aula de la gent gran”, ens va apropar un veí de gran projecció mediàtica i ”Els amics de la Unesco” el nostre Alcalde, sempre de bon escoltar. Algú sabria destriar arguments de dretes i d´esquerres?

 

                                                                                                                        matiolaya